Overslaan naar content

Platform Engineer

Hybride
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
NL - CNA

Functieomschrijving

Ben je klaar voor de kans om hands-on te werken met cloud-native technologieën zoals Kubernetes en CI/CD pipeline tools? Dit is je kans; ITQ biedt een omgeving om te leren met hoge kwaliteitsnormen. We zijn gepassioneerd over onze klanten, maar we zijn ook gepassioneerd over het mogelijk maken van onze werknemers om nieuwe vaardigheden en manieren van werken aan te nemen.


Klinkt dat als iets waar je deel van wilt uitmaken? En word je enthousiast van cloud-native praktijken en DevOps-onderwerpen zoals; platform automatisering, CI/CD pipelines, Containers, Kubernetes, het beheren van publieke en private clouds? Dan ben je misschien wel de juiste match voor ons!


Jouw rol bij ITQ:

Als platform engineer bij ITQ ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geavanceerde platformen die gebaseerd zijn op cloud-native technologieën zoals Kubernetes. Je taken omvatten het opzetten en beheren van CI/CD pipelines, het automatiseren van deployment processen, het monitoren van systeemprestaties en het troubleshooten van eventuele problemen die zich voordoen. Daarnaast blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Cloud-native technologieën en DevOps-praktijken, zodat je voortdurend kan bijdragen aan verbetering en optimalisatie.

Vereisten

Jouw verantwoordelijkheden en technologieën:

 • Je hebt een goede kennis van Windows en/of Linux systeembeheer.
 • Je bent enigszins bekendheid met infrastructuur (Compute, Network, Storage, Cloud Management). Bij voorkeur ervaring met VMware-infrastructuur en/of een van de hyperscale-cloud (AWS/Azure/GCP) infrastructuurportfolio's en je hebt misschien zelfs cloud-infra geautomatiseerd met bijvoorbeeld Terraform of CloudFormation.
 • Je hebt begrip en idealiter enige praktische ervaring met Kubernetes en Docker. Je bent in het bezit van of bereid om snel de CKA- of CKAD-certificeringen te behalen. Mogelijk heb je een lokale Kubernetes-distributie draaien op je laptop.
 • Je bent actief betrokken bij het automatiseren van processen en bekend met ten minste één scripttaal.
 • Je bent enigszins bekend met de Open-Source gemeenschap, vooral het CNCF-landschap van projecten zoals Kubernetes zelf en de projecten die typisch geassocieerd worden met k8s, zoals netwerktools voor overlay, ingress en load-balancing.
 • Je hebt enige ervaring met het gebruik van git, en begrijpt de fundamentele principes van GitOps.


Vier keer raak: werken bij ITQ

➔ Onboarding: uitgebreid inwerktraject dat we afsluiten met een informeel lunch of etentje met je buddy.

➔ ITQonnect: veel ruimte om te socializen en kennis te delen, zo komen we regelmatig bij elkaar om de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken.

➔ Clear direction: we hebben een duidelijke visie voor ITQ en staan open voor jouw ideeën en feedback.

➔ Top notch: je werkt samen met de besten uit je vak, bezoekt regelmatig beurzen en bijeenkomsten en spreekt gelijkgestemden over de hele wereld.


Wat zoeken we in jou?

 • Je hebt een studie gevolgd in het vakgebied van informatica, IT-specialist of een vergelijkbare opleiding.
 • Bij voorkeur heb je al enkele ervaring in IT in klantgerichte omgevingen.
 • Je hebt goede sociale, advies- en communicatieve vaardigheden en bent zowel vaardig in het Nederlands als in het Engels.

Wat bieden wij?

 • Aanzienlijke ruimte voor persoonlijke en professionele groei.
 • Een competitief salarispakket, inclusief de mogelijkheid tot een leaseauto/mobiliteitsbudget, een collectieve bonus en jaarlijks budget voor training en certificering.
 • Een kantoor als homebase, maar waar we thuiswerken mogelijk maken door een thuiswerkbudget.
 • Een kans om deel uit te maken van een warme, inclusieve ITQ-familie.


Sluit je aan bij ITQ: Bij ons staat de persoon centraal; we moedigen iedereen aan om hun unieke passies na te streven. Ben jij een gedreven en gepassioneerde professional? Dan leren we jou graag beter kennen!

Hybride
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
NL - CNA

of

Ontwikkel jezelf

De mogelijkheid om jezelf voortdurend te ontwikkelen zoals jij dat wilt. Of dat nu het behalen van (VMware)-certificeringen is, het verzamelen of delen van kennis tijdens evenementen of de reguliere kennis (Nexus)-sessies, of als je jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van communicatievaardigheden. We ondersteunen zowel je professionele ALS persoonlijke groei.

Thuisbasis

De mogelijkheid om tijdens het dienstverband een laptop en telefoon te kiezen, en je eigen budget om je thuiskantoor in te richten. Werken vanuit huis met een kantoor als 'thuisbasis', waar dagelijkse activiteiten ruimte krijgen om bij te praten, tijdens de lunch een tosti te maken of een potje darts te spelen met collega's.

Wordt een ITQ'er

Je wordt onderdeel van een groep ITQ'ers waar kennisdeling, uniciteit en plezier van het grootste belang zijn. Verbind met elkaar tijdens de jaarlijkse BBQ, het weekendje weg en het nieuwjaarsevenement. Daarnaast organiseren we regelmatig een thema-gerelateerde VrijMiBO (zoals poker, Mario Kart, pubquiz of bingo).

Vertrouwen en vrijheid

Of je nu je zoon/dochter 's middags van school moet halen of een uurtje stoom wilt afblazen in de ITQ-gym, we vertrouwen op je en geven je de vrijheid om werk en privéleven optimaal in balans te brengen.